Een hoofd vol ideeën.

Ideeën. Ons hoofd is er mee gevuld, iedere dag. Zoveel gedachten gaan er continu door ons heen dat we tegenwoordig zelfs momenten nemen om actief te proberen niet na te denken. Meditatie is niet mijn sterkste punt heb ik al snel geleerd. Wat dan te doen met al deze ideeën? Uitvoeren? Op papier zetten?

Hoewel de gedachten, woorden en beelden zich met grote snelheid bewegen, het op papier zetten gaat meestal een stuk trager. Want hoe snel die perfecte zin zich voordeed, hij verdwijnt even snel weer. En op papier, zichtbaar voor iedereen, toont die perfecte zin ineens een stuk minder perfect.

Het vinden van de woorden, het schrijven van het verhaal, is niet waar het stopt. Natuurlijk kan dit het einde voor het verhaal betekenen, eindigend in een notitieboekje in een lade of zelfs in een papiercontainer. Jammer.

Voordat een boek in het schap bij de boekhandel staat of kan worden geplaatst in uw online winkelmandje moet er nog een hoop meer gebeuren dan alleen het opschrijven van de woorden en het formuleren en reviseren van de zinnen. Dat ondervind ik de afgelopen weken aan den lijve. Er komt zoveel meer bij kijken. Wat ben ik blij met de begeleiding die ik krijg.

Nog een paar weken! Dan zie ik mijn eigen woorden en zinnen op papier. Samen vormen zij de rijmpjes in mijn kinderboek. Geprint en gepubliceerd, met kaft en al. Begeleid met illustraties van mijn eigen hand. En met mijn naam onder de titel. Bizar.

Nog even, heel even geduld.


Twitter Facebook LinkedIn Volgen


Een hoofd vol ideeën.

Originelen versus het eindresultaat

Een bijzonder pakketje

Een hoofd vol ideeën.

Een gedichtje hier, een gedichtje daar.